fbpx
20 January 2020

Je partner wíl je wel graag opvangen, het lukt alleen niet altijd

Je vertrouwen geven is net zo belangrijk als vertrouwd worden. Daar kun je voor kiezen! Als je je wel eens alleen voelt in je relatie omdat je de indruk hebt dat je partner niet zo veel aandacht voor je heeft, dan kan het goed zijn dat je maatje het zelf niet zo makkelijk heeft, of niet eens zo goed in de gaten heeft dat je hem/haar nodig hebt.

Je kent het wel van die momenten dat je iets belangrijks te zeggen hebt, dat je even echte aandacht nodig hebt. Dan verlang je naar een luisterend oor en de tijd van een ander. Iemand die even stilstaat bij je. Het is heel goed als je de sprong maakt en je vertrouwen geeft. Want met dat vertrouwen kan jullie band groeien en ontstaat er meer begrip.

En voor vertrouwen heb je het nodig dat je opgevangen wordt toch? Wij denken dat je partner heel graag jou wil opvangen, maar dat simpelweg niet altijd lukt. Teveel aan je eigen hoofd, of gewoon niet zo erg bezig met wat er in de ander omgaat. Het is daarom ook zo slecht nog niet om aan te geven dat je een beetje hulp nodig hebt. Dat je hoopt op wat aandacht voor wat je te zeggen hebt. Kijk ook even de ander aan en zie of je sprong kans heeft om te slagen. Zomaar verwachten van elkaar dat er instant aandacht is, is niet zo slim. Weet echter wel dat je maatje je meestal heel graag op wílt vangen, maar daar niet altijd op jouw moment toe in staat is.

In het Encounter relatieweekend gaan we dieper in op elkaar vertrouwen.

Vragen die betrekking hebben hierop vind je hier