fbpx
6 January 2020

In een relatie is ieder 100% verantwoordelijk

In een relatie is ieder 100% verantwoordelijk voor zijn eigen aandeel. Je kunt je niet verschuilen achter de ander.

Ja, dat is best spannend, want het is natuurlijk heel makkelijk om van een ander te verlangen dat die jouw behoeften vervult. Maar je kan zelf heel veel doen! Zet een stap, verbind je, zet je in, heb lief, verwonder je, kijk met liefdevolle ogen i.p.v. kritisch, verwachtend, mopperend en afwachtend. Natuurlijk is het goed als je je voor elkaar inzet en dat je maatje zijn/haar best doet om jullie relatie tot een succes te maken. Weet echter dat je dat zelf ook moet doen.

Je mag er zijn zoals je bent, maar je doet natuurlijk zelf ook niet alles perfect. We maken allemaal fouten, we zeggen allemaal wel eens domme dingen en maken misstappen. Wanneer je je eigen tekortkomingen kunt toegeven, respecteert een ander je des te meer.

Verwacht geen perfectie. Niemand is perfect. Niet jij, niet je familie, niet je vrienden, niet je  geliefde. Iedereen is beperkt en heeft eigenaardigheden en zal van tijd tot tijd iets verkeerds zeggen of doen. Verwacht niet dat je partner perfect is en automatisch is zoals jij verwacht.

Kijken met liefdevolle ogen, dat ontdek je tijdens een relatieweekend van Encounter.