fbpx
28 December 2019

Als je partner niet naar je luistert

Je vertrouwen geven is net zo belangrijk als vertrouwd worden. Daar kun je voor kiezen! Als je je wel eens alleen voelt in je relatie omdat je de indruk hebt dat je partner niet zo veel aandacht voor je heeft, dan kan het goed zijn dat je maatje het zelf niet zo makkelijk heeft. Of niet eens zo goed in de gaten heeft dat je hem/haar nodig hebt.

Luisteren werkt het best als je elkaar vragen stelt. Als iemand iets aan je vertelt, vertelt diegene vaak maar de helft van wat er werkelijk in hem/haar omgaat. Zo kan je een heel verhaal vertellen over wat je allemaal mee hebt gemaakt op je werk bijvoorbeeld, maar dat is op zich niet zo heel interessant. Veel boeiender wordt het als je vertelt wat dat allemaal met je doet. Daarvoor moet je je gevoelens delen en niet niet zozeer het voorval. Dat geldt eigenlijk precies zo als je partner niet zoveel aandacht lijkt te hebben voor jou of je verhaal. Vertel dan hoe je je daarbij voelt. En dan niet in de verwijtende sfeer, zo van: “Ik voel me rot omdat jij nooit luistert”. Probeer het eens bij jezelf te houden: “Ik voel me rot omdat ik me alleen voel.”

Luisteren kun je niet goed afdwingen. Het is één van de redenen dat het Encounter programma zo goed werkt. Je ontdekt namelijk op hetzelfde moment de manier waarop je wél echt naar elkaar kan luisteren. Gewoon samen eens naar zo’n bijzonder weekend gaan! Het helpt.