fbpx

Vorige week hadden we het over waarden, daar voel je je waarschijnlijk best sterk bij. Maar andere zaken maken je kwetsbaar of aspecten van jouzelf waar je niet zo trots op bent, geven je een klein gevoel.

Hoogleraar Brené Brown zegt erg mooie en interessante dingen over kwetsbaarheid. Ze zegt eigenlijk iets als: Zonder moed is kwetsbaarheid niet mogelijk.  Sterker nog; als je de moed hebt om je kwetsbaarheid te tonen en te omarmen, dan kan je een gelukkiger mens zijn.
Je laten zien, daar is echt lef voor nodig. Dezelfde lef die jullie allemaal gehad hebben om naar een Encounter weekend te gaan en daar te breken en te delen; je te laten zien.

Gisteren hoorde ik dat vrienden uit elkaar gaan. Dat is niet verboden, soms lukt een relatie gewoon echt niet, maar in dit geval had een Encounterweekend wonderen kunnen doen. Daar ben ik van overtuigd. Maar ze durfden niet te gaan, uit angst voor hun eigen kwetsbaarheid. Verdrietig voel ik me dan en gefrustreerd ook. Nu ja, we hebben ze wél uitgenodigd en over ons mooie weekend verteld, meer kan ik jammer genoeg niet doen. En trouwens, ik voelde ik me zelf al best kwetsbaar toen ik hen uitnodigde.

(Je kan de talk van Brené Brown hier vinden: https://youtu.be/-k21vkfQ7W0 )

Wanneer voel ik mij kwetsbaar en hoe laat ik jou dat zien?

Bekijk ook andere dialogen