fbpx

Lieve mensen,

Ineens is alles anders. Een bizarre verschuiving van alles wat we gewend zijn. Het is surrealistisch, deze bijzondere situatie. We kunnen niet anders dan aan jullie allemaal vragen om niet bij elkaar te komen de komende tijd, terwijl Encounter drijft op ontmoetingen waarbij we elkaar aankijken, aanvoelen en zo liefhebben. We stellen elkaar een vraag en vertellen ons levensverhaal. We lopen met elkaar op, helpen elkaar en leren zelf tegelijkertijd. We maken van onze levens prachtige geschriften, hele boeken schrijven we samen vol. En nu, nu moeten we het een tijdje alleen doen. Voor de meesten van ons wel samen alleen, maar toch.

En toch kunnen we samen een groep, een gemeenschap zijn die steunt en aandacht heeft. Afgelopen dagen hebben we heel veel contact gehad met velen. Om verschillende redenen, maar vooral om te horen hoe het gaat. We doen boodschappen voor een broodeenzame buurman. En ook naar anderen proberen we om te kijken. We hebben zorg om vrienden met werk dat in een flits verloren lijkt te gaan. We proberen samen met onze dochters mooie gesprekken aan te gaan en we ontdekken de kracht van de digitale wereld. FaceTime, Skype, Teams worden ineens wél fijn.

Samen kunnen we eens de tijd nemen en ons leven beschouwen. Juist de komende tijd kunnen we eens goed nadenken over onze interactie met de natuur, ons contact met onze naasten, de tijd die we besteden aan elkaar, welke spelletjes we vermakelijk vinden, hoe we in het leven willen staan en ga zo nog maar even door. Dit wordt weer een periode die naast alle ellende en onzekerheid ook heel veel moois kan brengen en waar we heel veel van kunnen leren.

En tegelijk geloven we in de energie die we te geven hebben en kunnen krijgen door te kijken naar alle bijzondere stappen die mensen maken in deze vreemde tijd. Wij twee houden van elkaar. Júllie houden van elkaar en dat mag iedereen weten. En vanuit die kracht hebben we samen heel wat over om van weg te geven, ook (of juist) tijdens een grote crisis.

We hopen van harte dat jullie verschoond blijven van ellende.
Walk on, with hope in in your heart.

Liefs van jullie Nationaal Team
Maria Tel en Alain Snel

Voor wie wil ik, willen wij van betekenis zijn in deze tijd?