fbpx
“Je mag er zijn zoals je bent”. Het is een harde uitspraak die we doen op het weekend. Je bent enig en uniek, je hoeft niet aan jezelf te twijfelen, er is niemand zoals jij, je bent een wonder.
Daar staan we heel erg achter en gelukkig is het in onze huidige maatschappij wat gebruikelijker geworden dat ouders dat ook tegen hun kinderen zeggen. Toen Encounter begon in de jaren 70 van de vorige eeuw, was dat voor veel deelnemers een revelatie van jewelste. Nu horen we het vaker, ook tijdens trainingen op het werk bijvoorbeeld, of andere cursussen die je helpen om verder te komen in je leven. In het weekend is het maar een klein onderdeel, maar wel van groot belang!
De wetenschap dat je goed bent, hoe dan ook, is een basis van waaruit het ook mogelijk is om naar de ander te kijken als goed en je over de ander te verwonderen.
Toch vind ik het zelf vaak best moeilijk…. Ik kan wel bezig zijn met hoe een ander naar me kijkt en me daarop aanpassen. Of bang zijn om beoordeeld te worden als ik iets doe wat anders is dan de geldende norm of waarde.
Omschrijf eens hoe je jezelf vandaag ziet. Kan je geloven dat je er mag zijn zoals je bent? Soms weet je wel dat dat mag, maar voel je het ook echt?
Mooie dialoog.

Bekijk ook andere dialogen