fbpx
16 March 2020

5 manieren om je niet te ergeren aan je partner tijdens de lock-down

Wat een heisa is het. Waar we allemaal wel eens naar verlangen: een beetje rust, wordt ons nu (terecht) opgelegd. We zullen veel op elkaars lip zitten komende weken. Hoe houden we dat een beetje leuk? Normaal gesproken kan je nog wel eens kiezen voor iets wat een beetje afleidt. Een bioscoopje, of een etentje. Of gezellig met een groepje vrienden afspreken. Nu zullen we het de komende tijd met elkaar moeten doen. Grote kans op irritatie, maar dat kan je beperken. Hieronder een paar tips:

  1. Maak samen een lijstje van dingen die je al tijden hebt laten liggen en ga er samen mee aan de slag. Wat heb je altijd al in huis willen regelen? Is je administratie op orde? Heb je altijd al iemand een brief willen sturen om iets uit te leggen? Het is een mooie tijd om je verantwoordelijkheid op te pakken en samen er iets moois van te maken.
  1. Zet je TV even uit en doe een spelletje. Lekker oldskool, maar reken maar dat Netflix je snel de keel uit gaat hangen komende weken. 
  1. Koop een berg wenskaarten en stuur ouderwetse berichten. Je hebt vast veel mensen waar je even bij stil wilt staan en die je in deze periode extra aandacht wilt geven. Schrijf er samen iets op en niet alleen. Dat maakt de kracht van je boodschap groter. Probeer je echt te richten tot diegene die je schrijft, vertel eens wat hij of zij voor je betekent. 
  1. Wees lief als je partner geïrriteerd is. Hoogstwaarschijnlijk heeft die irritatie niet zoveel met jou te maken en veel meer met verveling of zorg om iets heel anders. Je kan bijvoorbeeld vragen: “Kan ik wat voor je doen? Ik zie dat je niet zo blij bent.” En je kan ook even je mond houden, niet alles hoeft meteen gefikst te worden. 
  1. Ga met elkaar in gesprek over hoe je voelt. Probeer het delen van je mening te beperken. Wat je ergens van vindt hoeft niets te maken hebben met hoe je je voelt. Beschrijf elkaar welk soort gevoel te overhand heeft. De 4 b’s kunnen je daarbij helpen. Ben je bang, boos, bedroefd of blij?

 

Kijk naar elkaar om en wees niet te streng voor elkaar!

Het is altijd een goed plan om aan je relatie te werken. Schrijf je in voor een relatieweekend van Encounter.